Waco en microbeton werken samen aan The OX- Amsterdam

Verouderd kantoorgebouw in Amsterdam wordt getransformeerd tot een appartementencomplex. The OX is bestemd voor de middel dure huursector. Voor dit project gaat Waco diverse gevelelementen, binnenwanden en trappen produceren.

NIEUWBOUWONTWIKKELING THE OX

Architectenbureau LEVS is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe woongebouw. De architectuur van het gebouw wordt gekarakteriseerd door een vierkant beton raster met verschillende invullingen en refereert aan de context van naoorlogse woningbouw. Het gebouw biedt 2,- 3- en 4-kamer huurappartementen. Alle voorzien van ruime balkons of terrassen. In totaal worden er 168 hoogwaardige appartementen gerealiseerd.

CONSTRUCTIEVE GEVELELEMENTEN VAN WACO

Voor The OX gaat Waco diverse gevelelementen, binnenwanden en trappen produceren. In totaal produceert Waco 1651 m aan gevelkolommen met en zonder metselwerk, 1456 m aan gevelbanden en 1120 m aan gevelwanden met en zonder metselwerk.

SAMENWERKING MET MICROBETON

Zusterbedrijf microbeton gaat voor dit project de lichtgewicht balkons produceren. In totaal gaat microbeton 156 dunschalige en lichtgewicht balkons produceren. De prefab balkonplaten komen op stalenconsoles te liggen. De onderzijde van balkons worden door de aannemer in het werk verder afgewerkt.

Gevelelementen van Waco

Waco is specialist in prefab beton sinds 1888. Door de jarenlange ervaring is Waco en gerenommeerde partner in de betonindustrie. Voor Bond Street Station in London, produceerde Waco diverse elementen voor de twee nieuwe stationshallen. Daarnaast zijn in Rotterdam meerdere torenhoge gebouwen gerealiseerd en gerenoveerd met de prefab betonelementen van Waco. 

cementsteenfabriek van Waning & CoIntegraalbrug Zevenbergen