Waco werkt aan nieuw hoofdkantoor RAD in London

Voor het nieuwe hoofdkantoor van Royal Acadamy of Dance (RAD) en het bovengelegen appartementencomplex produceert Waco diverse constructieve prefab elementen. De leverantie bestaat uit balken (met en zonder EPS), lateien, kolommen en wandpanelen met een uniek patroon.

HET NIEUWE RAD HOOFDKWARTIER

In 2017 maakte het RAD de plannen bekend voor een nieuwe hoofdkantoor. De nieuwe thuisbasis is te vinden op slecht anderhalve kilometer vanaf de huidige locatie. Met de nieuwe huisvesting wilt de academie de banden met de lokale gemeenschap verder aanhalen en de betrokkenheid bij de internationale danslerarenopleiding verder uit breiden. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het dansonderwijs. Om daar aan te voldoen wordt het gebouw voorzien van de modernste faciliteiten.  Het ontwerp is afkomstig van T-SA Architecten en is bedacht als voortzetting van de stad. Centraal staat ‘verbinding’ wat duidelijk wordt weerspiegeld in het interieur.

CUSTOM-MADE PLAFOND- EN GEVELELEMENTEN

Voor dit bouwproject in het centrum van Londen produceren wij diverse prefab beton elementen zoals balken, lateien, kolommen en gevelelementen. Een grote uitdaging was het gewichtsvermindering en aan alle zijden perfecte oppervlakte afwerking. Elementen met grote volumes hebben een kern van EPS. Hierdoor is er een gewichtsbesparing van 60% en voldoen de elementen nog steeds aan de constructieve eisen. Om alle elementen op een effectieve manier te produceren is een ‘productiestraat’ ingericht. Diverse mallen voor de kolommen, balken en lateien zijn voorzien van een bekistingsfolie. Dit vermindert luchtbellen aan de oppervlakte van het beton en zorgt voor een betere afwerking. De Wandpanelen zijn geproduceerd met en zonder een sterren- of vlinderpatroon. Deze ‘special edition’ wandpanelen sieren de gevels van RAD entrees. 

SAMENWERKING TUSSEN CONCRETE VALLEY BEDRIJVEN

Dit projectis en mooie samenwerking tussen de verschillende Concrete Valley bedrijven, Waco, mbX en Timber Structures. In opdracht van Waco produceerde mbX de dunschalige en ‘holle’ plafond elementen met glasvezelversterkt beton. Door de elementen te spuiten in plaats van de storten, kunnen de elementen zeer slank worden uitgevoerd. De elementen zijn slechts 15 mm dun. Dit was een voorwaarde van de opdrachtgever in verband met de gewichtsbeperkingen. Timber Structures is specialist in houtbewerking en maakte de mallen voor de relief elementen. Onder andere de mallen met ster- en vlinderpatroon zijn afkomstig uit de modelmakerij van Timber Structures.

Gevelelementen van Waco

Waco is specialist in prefab beton sinds 1888. Door de jarenlange ervaring is Waco en gerenomeerde partner in de betonindustrie. Voor Bond Street Station in London, produceerde Waco diverse elementen voor de twee nieuwe stationshallen. Daarnaast zijn in Rotterdam meerdere torenhoge gebouwen gerealiseerd en gerenoveerd met de prefab betonelementen van Waco. 

Betonnen slakkenhuispompenBrugligger Dijckerwaal