Vervanging Driegatenbrug in Leiderdorp

Ter vervanging van de Driegatenbrug in Leiderdorp heeft Waco de prefab drugdekliggers geproduceerd. Momenteel wordt de nieuwe brug geïnstalleerd door de aannemer. 

Door een technische inspectie van de Driegatenbrug in november 2018, is de brug deels afgesloten voor vrachtverkeer vanwege de verminderde toelaatbare gewichtsbelasting. De huidige brug dateert uit 1936 en is over zijn economische en technische levensduur heen. De nieuwe brug krijgt dezelfde afmetingen als de huidige brug waarbij meer doorvaarthoogte wordt gecreëerd. Daarnaast gaat de brug voldoen aan de huidige en toekomstige verkeersbelasting zodat de brug geschikt is voor mogelijke herindeling in de toekomst.

Vaarseizoen

De Driegatenbrug verbindt het water van De Zijl met de Dwarswatering en wordt in het vaarseizoen intensief gebruikt door vaarverkeer en met namelijk recreatievaart. Om de recreatievaart zo min mogelijk te hinderen wordt de brug buiten het vaarseizoen vervangen.

Aannemersbedrijf Gebr. Schouls is, na het vaarseizoen, op 14 oktober 2019 gestart met de vervanging van de Driegatenbrug. Er is een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug geplaatst om de verkeersstromen van fietsers en voetgangers te faciliteren tijdens de werkzaamheden. De vervanging van de brug vindt plaats in verschillende fases en is naar verwachting in april 2020 gereed. Momenteel is Gebr. Schouls bezig met het plaatsen van de nieuwe brug.

Prefab brugdekliggers

Ter vervanging van de Driegatenbrug in Leiderdorp heeft Waco in opdracht van Gebr. Schouls de prefab brugdekliggers en de prefab stootplaten geproduceerd..

Bruggen geproduceerd door Waco variëren van slank en elegant, tot meer gewaagde en robuuste structuren, zonder in te moeten leveren op de uitstraling. Meer weten over de bruggen van Waco 

prefab put en uitstroomconstructieOverkluizing A12-Malieveld