Prefab betonnen slakkenhuizen voor de inpoldering van een gebied in Singapore

Waco gaat de wereld over! De afgelopen tijd was Waco druk bezig met de productie van acht prefab betonnen slakkenhuizen. Deze pompblokken zijn bedoeld voor de inpoldering van een gebied in Singapore.

Inpoldering gebied in Singapore

In het noordwesten van Pulau Tekong wordt Singapore’s eerste polder ontwikkeld. Om het land droog te houden, pompt het afwateringssysteem het overtollige regenwater terug naar de zee. Daarnaast wordt er ook een waterkanaal gecreëerd om de groei van de mangroves te ondersteunen.

Secuur werk

Voor dit project produceerde Waco in opdracht van Bosman Watermanagement acht betonnen slakkenhuispompen. Verhoeven Timmerfabriek maakte de complexe mal die uit verschillende delen bestaat. Om het element te kunnen ontkisten moet de mal in de juiste volgorde uit elkaar worden gehaald. Een secuur werk.

Prefab betonnen slakkenhuizen van Waco

Eén pompblok kan straks tot 4 m³ per seconde wegpompen en weegt 17 ton. Door de ervaring binnen Concrete Valley met complexere vormen, kreeg Waco de opdracht voor de productie van de betonnen slakkenhuispompen. Bekijk hier alle projecten van Waco

New Headquarter Royal Academy of Dance