Feestelijke opening nieuw uitkijkpunt

Het eerste boegdeel in Maassluis is feestelijk geopend door wethouder Sjoerd Kuiper. Het boegdeel is een uitkijkpunt over ‘het scheur’ en dient als een ontmoetingsplek voor de inwoners van Maassluis. De opening vond plaats in de aanwezigheid van veel buurtbewoners. Zoals het hoort, is bij de scheepdoop een fles champagne stukgeslagen tegen de boeg door één van de inwoners. 

Scheepvaartverleden

De boeg symboliseert het rijke scheepvaartverleden van Maassluis. In de wijk waar het uitkijkpunt staat ‘Het Balkon’ zijn meerdere elementen terug te vinden die refereren naar deze tijd. De boeg is een kunstwerk, ontworpen door kunstenares Henriëtte Faas en Christian Messing, met een adembenemend uitzicht over de waterweg. De boeg is een metafoor voor ‘door de dijk heen gestoken’.

Tweede boegdeel

De boeg is één van de twee uitkijkpunten. Na de laatste fase van de realisatie van ‘Het Balkon’ wordt er een tweede boegdeel geplaatst. Waco heeft voor de project de dubbel gekromde beton elementen gemaakt die de boeg vormen. Lees hier meer over het project.